Vrijdag 19 april 2019

In verband met het 29-jarig bestaan van de politieke partij Abop is er in het weekend in het binnenland een feestvergadering gehouden. Daarbij gaf de Abop-leider, Ronnie Brunswijk, een duidelijk signaal dat zijn partij het enig alternatief is bij de komende verkiezingen om ontwikkeling te brengen in het binnenland. Abop streeft ernaar om 12 zetels in de wacht te slepen. Volgens Soedeshchand Jairam, landbouwkundige/macro-econoom tevens adviseur van het hoofdbestuur van VHP, is deze politieke opstelling begrijpelijk, echter voegt hij er wel aan toe dat VHP ondertussen haar stempel achter heeft gelaten bij de bewoners van het binnenland.

Binnenland is niet meer alleen van Abop en NDP
“Abop zal ons als vriend vaker tegenkomen in het binnenland, want de roep van de mensen daar is enorm groot. De VHP is bovendien een nationale partij, die niet gelooft in hokjesdenken. Voor de VHP staat politiek in dienst van het volk en ook wij hebben een achterban in het binnenland”, zegt Jairam ongetwijfeld aan Dagblad Suriname. Hij stelt dat de VHP bewust is wat er leeft onder deze doelgroep en daardoor adequaat kan bijdragen aan welvaart en welzijn van de binnenlandbewoners. “Wij willen dat educatie en technologie de normaalste zaak worden in het binnenland.”

VHP kent geen tegenstand in Nickerie
De tijd van etnische politiekvoering is al lang voorbij. Jairam merkt op dat Surinamers zich niet meer laten leiden door etniciteit. Doordat de economische malaise zo heftig is geworden en de productiesector aan haar lot is overgelaten, wil het volk een aanpak hiervan, zonder te kijken wie op elkaar lijkt. “Alhoewel de VHP geen tegenstand kent in Nickerie, zeggen wij niet dat Abop niet welkom is in ons district. Mensen kijken naar de partijen die in staat zijn ontwikkeling te brengen in het land. Daarbij speelt het etnisch belang geen rol meer”, aldus Jairam.

KSR