Jair Tjon En Fa haalt finale niet

Jair Tjon En Fa zal vanavond moeten strijden om de 3e plaats op het onderdeel 200 meter sprint tijdens de 11de Odesur Games in Bolivia. Hij kwam vanmorgen in de halve finale niet langs de Colombiaan Fabian Puerta. In de eerste heat van 3 ging Puerta als 1e over de finish, maar na een protest van Suriname werd de Colombiaan gediskwalificeerd. Bij een inhaalmanoeuvre van Jair in de laatste bocht ging Puerta uit zijn baan, waardoor hij Jair hinderde. Op basis daarvan won Jair die heat. In heat 2 won Puerta na een felle eindsprint. In de derde en beslissende heat, kwam Jair in de eerste ronde te vallen. Gelukkig voor hem en Suriname, gebeurde dat binnen 200 meter na de start. Dat hield in dat die heat opnieuw gereden zou worden. Ook in die heat ging Puerta met klein verschil als eerste over de finish. Daarmee plaatste de Colombiaan zich in de finale en zal Jair moeten strijden om het brons.
Zijn tegenstander in die strijd zal zijn de andere Colombiaan Kevin Quintero. Die verloor in drie heats van de Venezuelaan Hersony Canelon. De finale op de sprint gaat dus tussen Fabian Puerta en Hersony Canelon, terwijl Jair het om de bronzen plak zal moeten opnemen tegen Kevin Quintero. De medaille races op de sprint, worden vanavond om half 9 Surinaamse tijd verreden.