Is er nog sprake van vrijheid van godsdienst in Suriname?

Via de media werd bekend gemaakt dat er een lezing verzorgd zou worden door een Islamitische geleerde uit het buitenland. Nu is hij een zeer gerespecteerde Islamitische geleerde met de naam Moeftie Menk, uit Zimbabwe. De lezing zou verzorgd worden door deze geestelijke, op zaterdag 11 maart om acht uur ‘s avonds in de Anthony Nesty Sporthal. Er waren mensen daar, die speciaal die dag vrijgemaakt hadden en van heinde en verre waren gekomen. Bij aankomst bleek dat de Moeftie geen visum had gekregen om Suriname binnen te komen. De Moesliems van Suriname willen weten wie opdracht had gegeven om de visumaanvraag af te wijzen ondanks in eerste instantie aan de organisatie werd medegedeeld dat de geestelijke wel een visum had om Suriname binnen te komen. De Moesliems van Suriname zijn erg geïnteresseerd om te weten wie de opdracht had gegeven om het visum af te wijzen. Degene die verantwoordelijk is voor de teleurstellingen heeft veel ergernis veroorzaakt bij de Moeslims van Suriname en moet niet laf zijn en de werkelijke reden opgeven waarom het visum aan deze geestelijke werd geweigerd.
De Surinaamse Regering heeft een grote fout gemaakt om de goede relaties die bestaan met de
Organisation of Islamic Cooperation te vertroebelen. Bovendien vragen de Moeslims van Suriname zich af of er nog sprake is van vrijheid van godsdienst, zoals vervat in onze grondwet. In Guyana, Trinidad, Barbados en Grenada, mocht deze geestelijke zijn boodschap van vrede en harmonie wel brengen, maar de Surinaamse bevolking werd de gelegenheid ontnomen om de lezing bij te wonen. Dit getuigt van discriminatie tegenover belijders van de Islam, wat niet bevorderlijk is voor de harmonie die onze President voorstaat.
De Islam heeft bijgedragen tot verheffing van de beschaving. Al de Profeten voor de komst van de Profeet Mohammad hebben de zelfde Boodschap van de Islam aan de gemeenschap gebracht.
Surinaamse Islamitische Gemeenschap

error: Kopiëren mag niet!