Donderdag 21 juni 2018

2 WorstelDe Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseert op zondag 6 augustus 2017 een internationaal toernooi in de Anthony Nesty Sporthal. Dit toernooi wordt gehouden in verband met het 20-jarig bestaan van de SWF. Op 2 maart bestond deze organisatie 20 jaar. Er komen worstelaars uit Nederland, Barbados en de USA. Deze zullen allemaal het opnemen tegen de top Surinaamse worstelaars. Ook zijn er een aantal top lokale partijen op het programma.

De SWF heeft tot nu toe alle geplande activiteiten van haar jaarkalender kunnen realiseren, ondanks de niet ideale economische situatie in het land. Met het organiseren van internationale toernooien krijgt deze sport steeds een boost. Onze lokale top is zover dat ze nu vrijwel elke uitdaging internationaal kunnen aangaan. Dit toernooi wordt dan een goed meetmoment voor de sporters ze.

Uniek bij dit evenement zal zijn dat er voor het eerst in de geschiedenis er ook worstelaars uit Barbados en de USA zullen meedoen aan een toernooi in Suriname. Niet alleen de zware jongens, maar ook de top uit de lichte gewichtsklassen komen aan bod. De SWF verwacht dat het publiek de Surinaamse jongens dan ook massaal komt ondersteunen en aanvuren in NIS.

Gekoppeld aan dit toernooi is er ook een refreshment cursus voor onze arbiters. Vooral voor de groep die in 2014 de scheidsrechters-cursus gevolgd hadden. Speciaal hiervoor is Olympisch scheidsrechter Ron Visser uit Nederland weer naar Suriname gehaald. Visser zal een week lang bezig zijn met de arbiters, zowel in Paramaribo als in Nickerie.

Meer Binnenlands Nieuws