Inter Moengotapoe kampioen na puntenverlies Transvaal

Inter Moengotapoe (Inter MT) is zondagavond zonder in actie te komen voor de vierde keer op rij tot landskampioen van Suriname gekroond. De sterrenploeg van Stefano Rijssel, Gregory Pokie, Ives Vlijter & co is met nog twee speelronden niet meer in te halen door haar achtervolgers. De ploeg van Transvaal was de enige ploeg op papier die Inter MT nog van haar achtste kampioenschap kon af houden, maar de groenwitte formatie kwam zondagavond in het Andre Kamperveenstadion niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de ploeg van WBC. Door dit puntenverlies is het kampioenschap voor Inter MT dus een feit.
WBC – Transvaal
WBC kwam heel vroeg in de ontmoeting op voorsprong. Reeds in de derde minuut van de ontmoeting nam de ploeg van WBC de leiding toen de speler Vangelino Sastromedjo een strafschop benutte. Transvaal vocht zich na haar vroege achterstand wel goed terug en wist een kwartier na het doelpunt van Walking Boyz Company (WBC) de stand gelijk te trekken. Het was de Braziliaan Allesandro Fereirra die ploegen middels een strafschop op gelijke hoogte bracht. Transvaal kwam zelfs op een 2-1 voorsprong. Zij nam na de onderbreking (53e minuut) een 2-1 voorsprong toen de jeugdspeler Ivenzio Comvalius zijn doelpunt meepikte. WBC liet het niet hierbij zitten en het was ditmaal de ingevallen Gregory Righters die ploegen wederom op gelijke hoogte bracht. Er werd hierna niet meer gescoord in deze ontmoeting, waardoor de wedstrijd gelijk eindigde.
Tranvaal blijft ondanks dit verlies op de tweede plaats staan. Botopasie zakt door twee verliespartijen op rij naar de zesde plaats, terwijl Leo Victor door haar goede reeks naar de vijfde plaats op de ranglijst stijgt. Er staan voor dit weekeinde geen Hoofdklasse wedstrijden gepland, daar de kwartfinale wedstrijden van de Assuria/Bekercompetitie dit weekeinde worden voortgezet.