Indra Djwalapersad: ‘Tactvol omgaan met monetair beleid’

‘Tactvol omgaan met het monetair beleid’ wordt door de oud-voorzitter van de Nationale Assemblee, Indra Djwalapersad, onderstreept. Dat personen die hun vreemde valuta uit veiligheidsoverwegingen op de bank hebben gezet, al maandenlang tal van barrières opgelegd krijgen om deze op te nemen, vindt de oud-politica ronduit niet kunnen. ‘Het is erg, het is heel erg.’ Het moet gewoon niet zo zijn dat aan burgers een limiet van enkele schrale duizendjes wordt gesteld om op weekbasis op te nemen. Ook op dagbasis kan maar een kleine hoeveelheid valuta gelicht worden. Alsof dat niet genoeg is, moet verantwoording afgelegd worden waaraan de cliënt zijn of haar geld gaat uitbesteden. Tegenover Dagblad Suriname uitte zij haar enorme bezorgdheid.
Rust financieel vlak
Volgens de oud-parlementsvoorzitter is van groot belang dat er sprake is van enige rust op het financiële vlak. ‘Een stabiel financieel beleid, hier is totaal geen sprake van. En met het opstappen van de governor van de Centrale Bank van Suriname, ziet het er beslist niet mooi op binnen het financiële vlak. De wanorde binnen het financieel beleid werkt door tot in alle gelederen van de samenleving.’ Djwalapersad die zich ook oriënteert op het veld, kent gevallen waar ouders het zich niet kunnen permitteren om een ochtendmaaltijd aan te bieden aan de kinderen. Eten meegeven naar school, dit schijnt ook niet te lukken. De oud-parlementsvoorzitter wijst er vooral op dat de nijpende financiële situatie het burgers heel moeilijk maakt om het hoofd boven water te houden.
Alle sectoren dupe van financiële chaos
De oud-politicus merkt op dat beslist niet onderschat moet worden dat een financiële chaos de boosdoener is van niet optimaal en niet naar behoren kunnen functioneren van de diverse sectoren in het land. Behalve dat de financiële malaise zorgdraagt voor de stijging en verruwing van de criminaliteit, gaan ook de gezondheidssector, het onderwijs, de ondernemerswereld en de productiesector zwaar gebukt onder de financiële wanorde.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!