Donderdag 21 juni 2018

West United kroonde zich onlangs tot kampioen van de SVB Hoofdklasse en mag komend seizoen in de Topklasse spelen. Maar dan moet de ploeg uit Coronie eerst haar SVB Licentie op zak hebben. West United-voorzitter Esajas geeft aan dat de ploeg momenteel druk bezig is om haar zaken in orde ter krijgen. De voorzitter zegt dat de ploeg op de goede weg is en dat de meeste zaken al in orde zijn. ‘Wij hebben zeker drie kwart van onze zaken in orde. Alleen de jeugdploegen en een aantal andere kleine zaken ontbreken nog, maar die zullen wel op tijd in orde zijn”. West United kon sinds vorig seizoen in de Topklasse uitkomen, maar doordat de ploeg haar statuten nog niet af had, moest ze in de Hoofdklasse spelen.
Esajas geeft aan zeer tevreden te zijn met de prestaties van deze ploeg het afgelopen seizoen. “Sinds het begin van het seizoen merkten wij dat de mogelijk bestond om kampioen te worden en we zijn dan ook met onze beste vermogens ervoor gegaan.’
Met de promotie van West United naar de Topklasse zit er weer een ploeg uit Coronie in onze hoogste voetbaldivisie. SV Corona en The Brothers, beide ploegen sterk vertegenwoordigd door de familie Slagveer, waren de laatste die dat gedaan hebben. De voorzitter geeft ook aan dat dit hem een heel goed gevoel geeft. “Het is na jaren dat een ploeg van Coronie weer in de hoogste klasse te bewonderen zal zijn en daar zijn wij bijzonder trots op. Wij zullen daarom ook proberen om het maximale hieruit te halen”.
De voorzitter gaf ook aan dat het zeker hun bedoeling van de ploeg is om zich op diverse posities te versterken. ‘Wij zullen aankopen moeten doen om mee te doen in de Topklasse. Gezien de ligging en de speellocatie van dit team, zullen wij ons meer gaan versterken met spelers uit Coronie en Nickerie.’ De voorzitter gaf tot slot aan dat deze ploeg in het begin zich meer erop zal toeleggen om in de Topklasse te blijven.

Meer Binnenlands Nieuws