Woensdag 23 januari 2019

Hoge verwachtingen van ‘ijverige parlementariër’ WangsabesariNa twee maanden wachten is Oesman Wangsabesari gisteren eindelijk toegelaten als lid van De Nationale Assemblee (DNA). Volgens NDP-fractieleider Andre Misiekaba is Wangsabesari als ‘oud-bekende van het parlement’ altijd bekend geweest als ‘een ijverige parlementariër’. Als deel van zijn fractie heeft hij hoge verwachtingen van de nieuwbakken parlementariër. “Ik ben bekend met zijn werkwijze. Een heel ijverige parlementariër is hij geweest. Wij spreken de hoop uit dat dezelfde ijver, als het kan zelfs meer aan de dag kan worden gelegd in de resterende periode”, benadrukte Misiekaba. De kersverse parlementariër, die nu voor een tweede termijn in ’s landsvergaderzaal zit, sprak vooral zijn dank uit aan president Desi Bouterse, die in hoedanigheid van NDP-voorzitter in 2015 het vertrouwen in hem uitsprak door hem op de kandidatenlijst van De Nationale Democratische Partij (NDP) te plaatsen. In vergelijking met de vorige zittingsperiode heeft de NDP’er opgemerkt dat onder leiding van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heel veel is bewerkstelligd in het parlement. Hij beloofde alles eraan te doen dat welzijn en welvaart van het volk en land naar een hogere hoogte wordt getild.

Kijken naar Surinaamse toekomst
NPS-fractieleider Gregory Rusland merkte bij het overbrengen van de felicitaties op dat Wangsabesari als deel van de samenleving op de hoogte is van de immense problemen die er op dit moment zijn. “Problemen waarbij wij als DNA toch wel een cruciale rol dienen te vervullen om ervoor te zorgen dat die problemen achter ons gelaten worden. Het maakt niet uit aan welke zijde van De Nationale Assemblee u zit, maar wij doen vanuit deze kant een beroep op u om ervoor te zorgen dat u inderdaad kijkt naar de Surinaamse toekomst, de Surinaamse samenleving en uw standpunten ook daarop baseert. Zodat wij het met ons allen goed kunnen hebben in Suriname”, aldus de NPS’er.

President en vicepresident schitterden van afwezigheid
Waarnemend VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien merkte op dat het wel opvallend is dat zowel president Desi Bouterse als vicepresident Ashwin Adhin schitterde van afwezigheid tijdens deze vergadering. Ook hij riep Wangsabesari op om de belangen van de samenleving te dienen. “Laten wij de cultuur behouden om het land te dienen en niet de ‘zand eroverheen-cultuur’ van de regering”, aldus Gajadien.

Met 370 stemmen in DNA
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat Wangsabesari al lid is geweest van De Nationale Assemblee, waardoor zij hem het werk niet uit hoeft te leggen. Zij hoopt dat de kersverse parlementariër met zijn inzichten en bijdragen de komende twee jaren alle ondersteuning zal geven aan het parlement. Wangsabesari heeft tijdens de vorige regeerperiode (2010-2015) als lid van de Kerukanan Tulodo Pranatan Ingil (KTPI) in Mega Combinatieverband deel uitgemaakt van de toenmalige coalitie in het parlement. Doordat hij niet door één deur kon met KTPI-voorzitter Willy Soemita koos hij ervoor om een eigen partij op te richten (NSK) en onder de paraplu van de NDP deel te nemen aan de verkiezingen van 2015. Hij kreeg 370 stemmen op nummer 14 in Paramaribo en werd niet herkozen. Door opschuiving is hij nu wel binnen. Wangsabesari volgt Stephen Tsang op, die nu minister van Handel, Industrie en Toerisme is geworden. Wangsabesari bedankte gisteren voor de felicitaties aan zijn adres en zijn gezin. Hij beloofde zich naar eer en geweten in te zetten de komende twee jaren.