Hindboys nog geen kampioen

De ploeg van SV Hindboys heeft haar kampioensfeest zondag niet kunnen vieren in het Eddy Blackmanstadion. Deze ploeg stond heel ver weg van de concurrentie in de LSO Tweedeklasse en had het kampioenschap makkelijk te pakken. Zondag had ze tegen Jong India slechts 1 punt nodig om kampioen te worden. Echter speelde de ploeg van Ronny Jangali, die geen kansen meer maakt op de top 3, een herboren wedstrijd. Zonder een aantal basisspelers en met 1 reserve, speelde Jong India heel fris. Hindboys had geen antwoord op het spel van Jong India. De show in deze helft werd gestolen door Yoel Wijngaarde, die een haarzuivere hattrick scoorde. Als eerste versloeg hij de Hindboys-goalie met een vrijetrap; als tweede loste hi een machtig schot in de kruising en als derde, eigenlijk het topje van de ijsberg boekte hij een intikkertje. Met een 3-0 voorsprong ging Jong India de rust in. De supporters van Hindboys waren heel stil. In de tweede helft had je nog meer actie. Allereerst reduceerde Hindboys de stand naar 1 – 3 via de competitietopscorer Bijorn Hahn. Daarna kreeg de speler Farello Gobind van Jong India in de 58ste minuut zijn tweede gele kaart, rood dus. Maar Hindboys sneed zichzelf ook in de vinger door een rode kaart voor zijn verdediger Sarish Ramcharan. Pas in de 88ste minuut scoorde Cerginao Pavion de 2 -3 namens Hindboys, maar de tijd was niet hun bondgenoot. In de 90ste minuut kreeg ook de speler Delano Wandelaar de rode kaart bij Jong India (2x geel). Hindboys heeft nog steeds 1 punt nodig om het kampioenschap. Dat kunnen ze op 15 mei doen, wanneer ze moet uitkomen in de derby tegen laagvlieger HVV.
Interpul heeft haar draai weer gevonden. De ploeg is helemaal op koers voor het semikampioenschap en indien Hindboys weer verliest, kunnen ze een beslissingswedstrijd afdwingen voor het kampioenschap. Afgelopen weekend won Interpul van de Puljhunweg met 8-0 van HVV, na een 4-0 ruststand. De grote man in deze wedstrijd werd Ian “Koetjoe” Laldharie van Interpul. Hij scoorde een hattrick en gaf twee assists. Verder scoorden Wiresh Ramsaran, Steven Sardjoe, Marnix Brown en Romario Vanan (2x). Bij HVV kreeg Santiperkash Ramphalmisser in de 69ste minuut de rode kaart (2x geel). Donderdagavond kan Interpul semikampioen worden, als ze van Cruzeiro wint.
Hindelaya, die ook in de race is voor het semikampioenschap, leed puntenverlies tegen hekkensluiter KD 2011. Ze speelde 2-2 gelijk. Giovannie Sadhoe opende reeds in de 2de minuut de score voor KD, Navinkumar Mangal maakte gelijk in de 16de minuut. In de 27ste minuut scoorde Lucien Hidalgo de 2-1 voor KD, maar in de 43ste minuut maakte Ritesh Mehilall de 2-2 voor Hindelaya. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Wel kreeg in de 53ste minuut good old Nevil Norah de rode kaart bij KD 2011. Cruzeiro won met 5-3 van Jong Jivan Jotie 2012. Voor Cruzeiro scoorden Laurence Amatredja, Karel Belliot, Charel Singodikromo, Jimmy Singodikromo en Roxanno Martosoekatmo. Bij Jong Jivan Jotie 2012 kwamen de goals van Cedric Leefstand (2x) en Henry Komis.