Highway Cup 2013: Kisto’s Catering ook verzekerd van kwartfinales

Bij de voortzetting van de Highway Cup 2013 op het Kedarveld in het district Wanica heeft de ploeg van Kisto’s Catering zich ook verzekerd van de volgende ronde. Door een 1-0 overwinning op titelverdediger SV Wilhelmina in poule A, is ze zeker van een kwartfinaleplaats. Clarence Laurens scoorde in de tweede helft het gouden doelpunt voor Kisto’s Catering. Met een loeier versloeg hij Wilhelmina-goalie Giorgio Afonsoewa. In deze poule A werd ook de treffen gespeeld tussen Adonai, onder leiding van Sergio Liesmee, en Swit Na Bal, onder leiding van Otmar Hardley. Adonai had een overwinning nodig om zich te kunnen plaatsen voor de volgende ronde. Ze begon ook heel goed en nam via Miquel Darson een 1-0 voorsprong. Hierna kreeg ze een aantal kansen om de score te verdubbelen. Zeker Ilunga Eduards en Darson moesten de 2-0 binnenschieten, maar Swit Na Bal-goalie Harley Pina liet niets meer toe. Pearnell Linga schoot zelfs een penalty naast voor Adonai. In de tweede helft bleef Adonai de betere ploeg, maar de 2-0 kwam niet. Daarentegen scoorde Swit Na Bal de gelijkmaker binnen. Vitorino Pinas stifte de bal over de Adonai-doelman en met de kleinste tik zette Genschel Apoeka met zijn hoofd de bal in het doel. In deze poule is Adonai uitgespeeld en moet nu wachten op de resultaten van de laatste speeldag om te zien of ze overgaan naar de volgende ronde.
In poule B werd een clasico gespeeld tussen Jong Atta Boys en FC Interpul; de beste wedstrijd van het toernooi tot nu toe. Een heel hoog tempo, aanvallend voetbal, mooie staaltjes en twee uitstekende doelmannen. Jong Atta Boys nam reeds na 8 minuten spelen een voorsprong middels een vrije trap van Gregory Righters. Hij verschalkte de goed keepende Imro ‘Bai’ Anofosie. Interpul speelde goed en vooral Romeo Jomena was een doorn in het oog van de Jong Atta Boys-defensie, waar Olmerd Poeketie en Serginho Reding opereerden. Jomena moest vaak het gelag betalen van de harde aanpak. Atta-goalie Delano Stella had wederom een goede dag en stopte alles wat in zijn richting kwam. De ruststand bleef 1-0. In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Doelman Anofosie redde steeds met acrobatische acties. Bij Atta kwam ook Christopher Hall binnen de lijnen, wat meer gevaar opleverde. Toch kwam Interpul op gelijke hoogte, nadat Stella de bal niet onder controle kon houden. Jomena schoot keihard de rebound in het plafond (1-1). Dit werd ook de eindstand. De andere wedstrijd in deze poule tussen Blue Wings en Jong Wilhelmina ging niet door. Blue Wings uit Alkmaar, onder leiding van Roy ‘Frustu’ Leefland, verscheen niet zonder enig bericht. Blue Wing krijgt een punt in mindering, een geldboete en verliest de wedstrijd reglementair.