Maandag 18 juni 2018

In verband met de viering van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie heeft het Commissariaat van Saramacca, in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en de sportvereniging Friends verschillende activiteiten gepland. Het gaat onder andere om activiteiten die op dinsdag 4 juni en woensdag 5 juni worden gehouden. De eerste dag zullen er activiteitenzijn zoals een landbouwtentoonstelling, tentoonstelling van Hindoestaanse cultuur, klederdracht, muziekinstrumenten en voorwerpen, verschillende sportactiviteiten, Pre Carifesta optredens en een optreden van muziekformatie The Beats.

Op 5 juni begint de dag met de vlaggenparade, waarna de kranslegging bij het monumentLallaRookhzal plaatsvinden, gevolgd door een defilé van het leger, de politie en de brandweer. Daarna kan het publiek genieten van watersport, dansoptredens, baithakgana optredens, doks cook- out in kerrie, waarbij de zes ressorten van het district tegen elkaar zullen uitkomen, optredens van muziekformaties en worstelen.

Bij deze gelegenheid wordt de Beach Wrestling geïntroduceerd door de heer Michel Nathoe van de Surinaamse Worstel Federatie(SWF). Hierbij zullen de regels van internationaal worstelen worden aangepast naar het traditioneel worstelen. Er zullen 6 worstelwedstrijden zijn met 12 worstelaars uit Saramacca, Nickerie, Commewijne, Paramaribo en Wanica. Ook de watersport wordt groots uitgepakt. RishiRamkhelawan van watersportvereniging Friends is hierbij betrokken. Hierbij zullen er verschillende botenraces zijn, waarook speedboten en waterscooters aan zullendeelnemen.

Districtscommissaris AroenkoemarRamdhanie is heel tevreden met het verloop van de voorbereidingen en kijkt verheugd uit naar de activiteiten. Hij is blij dat de verschillende sportactiviteiten in het district worden georganiseerd, waardoor de bewoners ook gemotiveerd zullen worden om mee te doen. Hij vraagt dan ook of Saramacca een eigen watersportvereniging kan krijgen, zodat de watersportliefhebbers van dit district zich kunnen ontspannen op het water.