Dinsdag 21 mei 2019

1 Gouden huwelijk voor echtpaar MalhoeHet echtpaar Malhoe-Dewnarain is 50 jaar in de echt verbonden. Het echtpaar heeft de felicitaties en de gebruikelijke enveloppe met inhoud namens president Desi Bouterse en de first lady uit handen van districtscommissaris Mike Nerkust ontvangen. Mahindrepersad Malhoe is geboren op 07 februari 1941 in het district Saramacca en Chandrawatie Dewnarain op 18 november 1946. Mahindrepersad bleef aan de Oranjelaan en Chandrawatie aan de Wanicastraat. De twee zagen elkaar voor het eerste in Thalia tijdens een show. Malhoe was er voor de sound en zij was er voor corsages voor de gasten. Toen ze een corsage voor Malhoe droeg, prikte ze hem “per ongeluk”. Hij begreep de verborgen boodschap achter de prik en bleef niet ver uit haar zicht. Hij informeerde wat het adres van Chandrawatie was en begaf zich vaker naar de omgeving totdat er een gesprek volgde. De ouders werden in kennis gesteld van het contact en op 15 november 1968 stapten de twee geliefden in het huwelijksbootje.

Het echtpaar is gezegend met vijf kinderen (1 meisje en 4 jongens), 11 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Mevrouw Malhoe houdt van sporten (yoga) en koken. Ze is een zorgzame huisvrouw. De heer Malhoe komt uit een gezin van negen: 5 broers en 4 zussen. Hij is de jongste uit het gezin en als enige nog in leven. Mahindrepersad heeft de lagere school doorlopen en heeft vanaf zijn 16de in het bedrijf van zijn vader gewerkt en nam daarna de leiding over. Hij vertelt dat er in die tijd voor 25 en 75 gulden busritten werden verzorgd. Malhoe houdt van voetballen, hij is in 1982 naar Spanje geweest voor de wereldkampioenschappen voetbal.

Het echtpaar kent geen dieptepunten binnen het huwelijk. Dat alle kinderen en kleinkinderen in leven zijn, en de decoratie van Malhoe op 23 november 2010 door de president van de Republiek Suriname tot Grootmeester van de Ereorde van de Palm, behoren tot de hoogtepunten in het leven van het echtpaar. Het echtpaar geeft aan dat geduld, liefde voor elkaar en vergevingsgezind zijn, de basis zijn voor het in stand houden van een huwelijk.