Vrijdag 22 maart 2019

1Godo introduceert mobile banking  app op 47ste jubileumDe coöperatieve bank Godo beschikt vanaf maandag over een mobile banking app (applicatie). Hiermee kunnen klanten persoonlijke leningen en hypotheken aanvragen en de daarbij behorende documenten (zoals identiteitskaart en werkgeversverklaring) uploaden. Ook kunnen ze afspraken plannen voor het bezoeken van de filialen van Godo. De Android-gebruikers kunnen deze app reeds downloaden via de Google Playstore, terwijl de iPhone-gebruikers in de loop van de week over deze app kunnen beschikken. Hiermee heeft Godo een aanvang gemaakt met de modernisering van hun diensten. Tijdens de launch van deze app deelde Percy Clenem, algemeen directeur van Godo, mee dat zoiets geen nieuwigheid is in het bankwezen; digitalisering speelt steeds meer een cruciale rol. En door middel van de app heeft Godo ingespeeld op de behoefte van de klanten om betere en efficiëntere dienstverlening te beleven. Dit, in het kader van het 47ste jubileum van Godo.

“Onze slogan ‘mensen helpen mensen’ is een uiting van ons beleid, dat wij de mens centraal stellen. In het kader van dit uitgangspunt willen we alles in het werk stellen om onze producten en diensten op een adequate en zeer efficiënte wijze aan de man te brengen”, benadrukt Clenem. Hij deelt mee dat deze app slechts een voorloper is van het digitaliseringstraject waarmee Godo in het komend jaar van start zal gaan. Naar zeggen van Clenem is Godo bezig een inhaalslag te maken in de sector, waarbij zij zich primair focussen op het verbeteren van de beleving van hun klanten. Dit, onder andere middels de app en in het eerste kwartaal van 2019 door uitbreiding/modernisering van het pand aan de Keizerstraat.
De algemeen directeur verduidelijkt dat met de digitalisering niet alleen bedoeld wordt het uploaden van documenten, maar het compleet automatiseren van het archief. “Alle loodsen en magazijnruimtes, die we nu gebruiken om de documenten op te slaan, zullen uiteindelijk wegvagen.” Vooral voor de klanten die in de verre gebieden woonachtig zijn, betekent deze ontwikkeling een besparing van uitgaven en tijd. “Het is niet de bedoeling dat de app het bankwezen, zoals we dat de dag van vandaag kennen, zal overnemen. Het is juist een aanvulling/uitbreiding van onze dienstverlening, waarbij we tegemoetkomen aan de wensen van deze tijd”, aldus Clenem.

KSR

Meer Binnenlands Nieuws