Maandag 18 juni 2018

“Het goud is van ons. Laat het goud niet komen in handen van de NDP.” Zo reageert parlementariër Sheilendra Girjasing op de verruiming van de goudvoorraden van Iamgold met de registraties in het district Saramacca. “Het is prachtig voor het land Suriname”, stelt Girjasing. Hij vindt het geweldig te mogen vernemen dat er een voorraad van ruim 1,5 miljoen ounces geregistreerd staat. Op de verdere uitbreiding van deze ontdekking anticipeert hij ook.

Het enige waar Girjasing om vreest, zijn de beheerders van Suriname. “Het zal heel slecht zijn wanneer deze velden zich ontwikkelen onder een regering met een NDP-signatuur. Een regering met een NDP-signatuur staat bekend met het vermorsen van gelden. Men heeft bijkans 6 miljard verpest. Als zij nu goud zullen vinden, wordt het een groot probleem in Suriname. Het nageslacht zal er niet van kunnen genieten. Het zal een dunne laag van de NDP zijn die misbruik zal maken”, stelt Girjasing.

De hoerastemming van Girjasing, sinds Iamgold de ontdekking bekend maakte, is niet van lange duur geweest. Hij blijft benadrukken dat een regering met NDP-signaturen een broko prenasi zal achterlaten voor het nageslacht. Dit gezien de NDP-regering het al zou hebben bewezen. “De regering Bouterse grijpt alles aan om de bevolking van Suriname moed in te blazen. Zij hebben niets van beleid. Zelfs als een kalf geworpen heeft, zal de regering er alles aan doen om dat op te blazen. Zij hebben verder niets aan het volk te presenteren”, stelt de politicus. In het verlengde hiervan drukt Girjasing de samenleving op het hart om bij de komende verkiezingen de NDP-regering weg te stemmen.

Kavish Ganesh