Maandag 18 juni 2018

Allereerst wil ik mij voorstellen. Mijn naam is Mohabbat, Goelammohamed, ik ben 70 jaar oud en ik woon aan de Livornoweg te Paramaribo. Ik behoor nu dus al enkele jaren tot de gerespecteerde groep van AOV-ers. Ik was in het bloeiende verleden een van de productiemedewerkers van Bruynzeel Suriname Houtmij. Ik ben geboren en getogen in Suriname en ik ben een volbloed Surinamer.
Sinds mijn geheugen heb ik met alle interesse de situatie van Suriname mogen volgen. Ik heb enige opmerkingen, die ik aan U allen wil voorleggen.
Het file probleem op de Wijdenboschbrug is op dit moment verschrikkelijk. De automobilisten zijn vrijwel elke dag radeloos. Iedereen wil natuurlijk op tijd op zijn of haar plaats van bestemming zijn. Vooral mensen die naar het werk gaan, moeten op tijd op hun werkplek aanwezig zijn. Vooral op de piektijden zit het verkeer als het ware muurvast. Een juist op de uren wanneer alles zo traag verloopt is er geen enkele agent , ook niet van de MSD, te bekennen. Het wordt hoogtijd dat de autoriteiten wat meer begrip tonen en dit dagelijks probleem met de nodige tact en slagvaardig aanpakken.
Mijn voorstel is om een veerverbinding tot stand te brengen. Deze verbinding moet zijn van Nieuw-Amsterdam naar Leonsberg vise-versa. Het moet een veerboot zijn met een redelijke capaciteit. Iedereen die vanuit Marienburg, Alkmaar en Nieuw-Amsterdam naar Paramaribo reist, kan dan gebruik maken van deze nieuwe veerverbinding. Ook de schoolgaande kinderen, jongeren die in opleiding zijn, en alle andere belanghebbenden die naar Paramaribo en Wanica willen, kunnen dan ongehinderd en snel hun plaats van bestemming bereiken.
Dit voorstel is alleen om de drukte vanuit district Commewijne en omgeving die van de Wijdenboschbrug gebruik maken te vermijden. Ook de grote trucks, beladen met houtblokken en ander zwaar materieel kunnen dan vermeden worden. De Staat Suriname kan dan uit een deel van de vele leningen de aanschaf van de veerboot en het bouwen van de veersteigers bekostigen. Op deze wijze is de lening tenminste aan het volk besteed.
Het is de toekomst van Suriname en we moeten ons land opbouwen. De nieuwe, komende generatie zal de overheid dankbaar zijn voor de nieuwe veerverbinding en misschien nog te bouwen bruggen over de Surinamerivier met een 2 x dubbele rijbaan en een (brom)fietsrijpad.
Deze brief en dit voorstel heb ik neer gepend in de hoop dat onze beleidsmakers met veel zorg zich over dit probleem zullen buigen en uiteindelijk de President van Republiek Suriname het besluit neemt en mijn voorstel realiseert. Het totale volk zal u daarvoor dankbaar zijn.

Mohabbat Goelammohamed (Sayyed)