Maandag 24 september 2018

IMG_9858

aanrijding-dood-verkeer-680x400Para heeft in de vakantieperiode 5 verkeersdoden moeten betreuren en 1 drenkeling. Volgens cijfers van de politie van Para zijn 9 rijbewijzen ingevorderd vanwege hardrijden en rijden onder invloed van alcohol. Veiligheidsactoren hebben vorig week een meeting gehad met districtscommissaris Armand Jurel, waarbij de vakantie periode werd geeëvalueerd.

Ordeverstoorders op verschillende recreatieoorden hebben te maken gehad met hard optreden van politie-eenheden, binnen de regels van wet en regelgeving. Bij verschillende recreatieoorden braken regelmatig vechtpartijen uit. Er vond ook ernstige verstoring plaats van de openbare orde en er was ook melding van misdrijven. Er werd zelfs niet geschroomd om politieagenten te beledigen en te intimideren omdat deze vaak slechts met twee tot drie personen uitreden om ongeregeldheden op de oorden te bekijken.
De zichtbaarheid van de politie moest verder worden opgevoerd met motor surveilliance op alle primaire- en aanvoerwegen. Op strategische posten heeft de politie in samen werking met het Nationaal Leger (NL) ook controle werkzaamheden moeten uitvoeren. Naast de ondersteuning van NL is er ook een interventie eenheid ingesteld die in de nabije omgeving van de oorden postvatte, om op afroep ter plekke te zijn. Deze eenheid had de opdracht om hard op te treden binnen de regels van wet en regelgeving tegen ernstige ordeverstoorders.

De instanties; Brandweer, Politie, Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), het Nationaal Leger, de Belastingsdienst, de Maritieme Autoriteit Suriname en de Bestuursdienst hebben in de afgelopen vakantieperiode zorg moeten dragen voor de algehele veiligheid.