Zondag 16 juni 2019

Elke crises biedt nieuwe  kansenHet Diabetes Educatiecentrum heeft gisteren een financiële bijdrage gedoneerd gekregen van Optiek Ninon. Het betreft een bedrag van SRD 10.500 die Optiek Ninon middels haar ‘Een 10 voor het zien’ project wist op te halen. Heel bijzonder is dat het bedrijf in deze moeilijke economische periode in Suriname nog sociale projecten kan uitvoeren. Volgens de directeur van Optiek Ninon, Danielle Elkerbout- Klaverweide, is het belangrijk dat juist in deze moeilijke economische periode bedrijven sociale projecten uitvoeren. “Ik denk dat deze economische situatie niet altijd even gemakkelijk is, zeker voor kleinere organisaties niet, maar niettemin biedt elke crises ook opportunities en bij Optiek Ninon putten we weer energie uit deze crisis. We zijn alert en zetten onze schouders eronder en we hebben een goede formule en dankzij dit kunnen we onze klanten blijven ondersteunen en bieden wat ze nodig hebben”, zegt Klaverweide.
“Bij de actie ‘Een 10 voor beter zien’, waarbij er voor elke verkochte bril SRD10 opzij werd gezet ten behoeve van de diabeteseducatie, waren we ons bewust van het probleem van suikerziekte en dat dit een hele belangrijke oorzaak is van slechtziendheid en blindheid. We zijn ons hiervan bewust omdat we in nauw contact zijn met oogartsen, gezien er ook oogmetingen in onze winkels uitgevoerd worden”, zegt Klaverweide. Vandaar dat het bedrijf heeft besloten om een project uit te voeren en een leuke marketingactiviteit aan te verbinden. Het was net die extra motivatie die de klant over de streep heeft gehaald om deze maand te kopen. Doordat Optiek Ninon gelooft dat een goed zicht een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van het leven is en dat het Diabetescentrum werkt aan de begeleiding en educatie van diabeten om achteruitgang van zicht te voorkomen, is besloten het bedrag aan deze instelling te geven.
Verpleegkundig directeur Celest Etnel stelde erg blij te zijn met deze geste voor het St. Vincentius Ziekenhuis en het Diabetes Educatiecentrum. Er zal zeker een plan opgesteld worden om dit bedrag te besteden ten behoeve van de diabeteseducatie. “Een heel groot deel is diabeet en de mensen moeten ook weten hoe ermee om te gaan. Je moet je levensstijl gaan aanpassen om vooral complicaties te voorkomen.” Daarvoor is een aantal diabetesverpleegkundigen reeds in opleiding voor de verpleegafdeling en om voorlichting te geven aan de mensen. Optiek Ninon houdt vaker acties en staat bekend voor het organiseren van diverse activiteiten voor goede doelen. We hebben reeds aan diverse kindertehuizen, zoals Huize Betheljada, Huberstichting, gedoneerd, maar vinden het niet nodig altijd in de publiciteit te komen”, aldus de directeur van Optiek Ninon.