Vrijdag 25 mei 2018

1 FernandesDe enige echte, unieke en massief gouden FIFA World Cup Trophy is op dinsdag 29 oktober 2013 in Suriname. Als onderdeel van de Fifa World Cup Trophy Tour is Fernandes Bottling in aanmerking gekomen om de trofee voor minder dan 24 uur in Suriname te huisvesten. Dit nieuws deelde directeur van Fernandes Bottling, Bryan Renten, vanmorgen trots mee op een persconferentie in het Jule Fernandes Auditorium. Coca Cola is volgens Renten een van de 5 hoofdsponsors van het Wereldkampioenschap Voetbal. De World Cup Trophy Tour is geinitieerd in 2006 en voortgezet in 2010. Dit is de derde keer van de tour en Suriname is voor het eerst opgenomen als een van de bestemmingen.
Volgens Renten zal Fernandes de SVB betrekken bij dit evenement. De Wereldbeker arriveert op 29 oktober om 11.00 uur s’morgens met een privejet van Coca Cola vanuit Grenada op de Johan Adolf Pengel International Luchthaven. Daarna is er een Fan Day op het terrein van Royal Torarica, terwijl er in de avonduren een gala-event is met als hoofdgast president Desi Bouterse.
Ayida Slooten, Public Affairs en Communications Manager van Fernandes Bottling, legt uit dat op Zanderij minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken de vertegenwoordigers van Coca Cola en de Fifa welkom zal heten. Na de speeches zal er mogelijkheid zijn om foto’s te schieten met de Wereldbeker. De STVS zal dit alles live uitzenden. Hierna vertrekt de World Cup Trophy onder zware begeleiding naar Royal Torarica. ‘Aldaar zullen in de middaguren een paar honderd Surinamers foto’s mogen maken met de trofee. De selectie van deze personen zal plaatsvinden middels een doppen-actie van Fernandes. Hierbij zullen in een bepaald aantal doppen van de Fernandes 1,5 liter PET-flessen het woord ‘win’ staan. Dit biedt je het recht tot een toegangskaart voor twee personen. Deze Coca Cola drankjes zullen vanaf zaterdag 5 oktober in de winkels gedistribueerd worden. Op het terrein van Torarica zullen er diverse entertainment- en sportactiviteiten zijn’, legt Slooten uit. In de avonduren is er een gala-event, waarbij president Desi Bouterse hoofdgast zal zijn en de trofee zal onthullen voor de gasten. Alle hoogtepunten zullen live op de nationale zender te zien zijn.
SVB-voorzitter John Krishnadath ondersteunt dit evenement helemaal. ‘We feliciteren Fernandes met dit heugelijk feit. Ik hoop dat voetbalminnend Suriname, vooral de voetballers, door de Wereldbeker van dichtbij te zien, geprikkeld zullen worden om zich harder in te zetten om ooit een WK te spelen’, zei de SVB-voorzitter. Hij hoopt dat dit een van de 3 zaken zijn die de aanwezigheid van de trofee teweeg kan brengen. ‘Een andere zaak is dat politici nu wel moeten gaan beseffen dat de dubbele nationaliteit voor sporters zo snel als mogelijk ingevoerd moet worden. En als derde hoop ik dat Fernandes ook een van de hoofdsponsors wordt van de SVB’, zei Krishnadath.
Woensdagochtend 30 oktober gaat de Fifa World Cup Trophy Tour richting Guyana.