Woensdag 22 mei 2019

Frontfoto 2Het Investeringsinstituur Suriname (Investsur) is gisteren geopend. Het ging hierbij om de soft opening. Het gebouw van Investsur is gevestigd op de hoek van de Brokopondolaan en Mr. Jagernath Lachmonstraat. Directeur van Investsur is ambassadeur Ike Antonius. In zijn toespraak vroeg hij geduld, voordat we de vruchten kunnen plukken van dit instituut. “Keulen en Aken zijn niet op 1 dag gebouwd. Rijst heb je op je bord nadat er is gezaaid en geoogst. Rijst is trouwens ook beter bereid, als je hem kookt. Het is geen one day show”, zei Antonius. “Andere landen in onze regio hebben 30 jaar geleden een aanvang gemaakt met investeringsinstituten en nu pas plukken ze de vruchten ervan”, gaf de CEO aan.

Antonius wil alle actoren vanaf het prille begin bij hebben. “Wij konden u ook uitnodigen als alles in place was hier. Maar wij willen u reeds nu betrekken bij het proces, zodat wij zaken gezamenlijk kunnen doen en bereiken. “Zonder een adequate huisvesting kun je een instituut van het gehalte van Investsur niet accommoderen. Wij zijn daarom tevreden dat wij na de instelling van de raad van toezicht en de benoeming van de CEO van Investsur, kunnen beschikken over een eigen onderkomen. Een onderkomen waaraan, zoals u ziet, gewerkt wordt en u zult merken dat er permanent veranderingen zullen plaatsvinden, zowel in de sfeer van verbetering van voorkomen, uitstraling en infrastructuur”, zei Antonius.

“Wij zijn doende de laatste hand te leggen aan een 5-jaren plan, waarbij, afhankelijk van het onderwerp, sommigen van u ook betrokken zijn geweest bij de initiële discussies hierover. Voor de aangehaalde periode staan voor Investsur centraal institutionele versterking en investeringspromotie & branding. Als onderdeel van het 5-jaren plan wordt ook opgenomen exportpromotie en het bevorderen van de verbintenissen tussen buitenlandse investeerders en het lokaal ondernemerschap, zodat de spin-off van investeringen voordelig is voor een ieder”, aldus Antonius bij de soft opening van Investsur.