Maandag 24 september 2018

2DC Jurrel “Para zal een internationale look hebben”“Ik ben trots. Het is een megaproject dat zich voor het eerst zal voltrekken.” Zo reageerde dc Armand Jurel gisteren direct na het startsein van het Dalian 4 project.

Het is volgens Jurel een infrastructurele werkzaamheid, waar Suriname, maar in het bijzonder het district Para, veel aan zal hebben. Hij denkt ook aan het onderwerp van toerisme die mogelijk een sterke boost zal krijgen vanwege deze ontwikkeling. Zeker gezien de internationale luchthaven in het district Para ligt. “Goede wegen hebben is een visitekaartje voor Suriname. Het moment je voet aan wal zet in de Europese landen, is alles prachtig. Ik denk dat Suriname dit ook verdient”, denkt Jurel. Dit betekent volgens de burgervader dat zo meteen ook het wonen in Para veel aantrekkelijker zal worden.

Hij denkt dat de trek vanuit Paramaribo dat zal bewijzen. “De grondaanvragen liegen er niet om. Er zijn honderden mensen die grondaanvragen doen in het district. Ik zie de documenten elke dag. Para zal een internationale look hebben vanwege de economische bedrijvigheid”, aldus de burgervader.
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling ziet deze ontwikkeling als een teken van vrijheid van beweging. Hij ondervindt de congesties in het verkeer dagelijks, aangezien de bewindsman in het district Wanica woont. Voor hem wordt deze ontwikkeling persoonlijk een opluchting.

Kavish Ganesh