Dinsdag 19 februari 2019

Richard Cullimore met zijn award en trofee voor het kampioenschap van beste natuurgenezer van Europa

Richard Cullimore met zijn award en trofee voor het kampioenschap van beste natuurgenezer van Europa

Natuurgenezer Richard Cullimore is wederom door de World Federation of Bushdoctors uitgeroepen tot de beste natuurgenezer van Europa. Dit keer deed Cullimore mee aan een kampioenschap, waar hij met de hoofdprijs ervandoor ging. Cullimore mag zich voortaan de ‘Best Naturehealer by herbs of Europe 2018’ noemen. Dit Open Europees kampioenschap is op 1 juni door de World Federation of Bushdoctors gehouden in Italië.

Cullimore is inmiddels teruggekeerd naar Suriname. In gesprek met Dagblad Suriname geeft hij mee dat hij al de 7 categorieën heeft gewonnen onder de noemer: ‘Masterclass 7 Disciplines: Diabetis, Rheumatism, Prostate, Arthritis and High Bloodplessure’. Vooraf werden al de medicinale kruiden opgestuurd naar de federatie. Op de dag van het kampioenschap moest de medicatie en genezing onderbouwd worden. ‘We moesten met bewijzen komen.’ Voor Cullimore bleek dit helemaal geen moeilijke klus te zijn, gezien zijn scala aan patiënten die hij heeft genezen. Dit presenteerde en verdedigde hij middels beeldmateriaal. Ook was van belang de genezing, die medisch onderkend moest zijn door Westerse artsen. Cullimore geeft aan dat vooral de Europese landen steeds meer heil beginnen te zien in de natuurgenezing en homeopathie.

Aan het open Europees kampioenschap in Italië hebben landen als Duitsland, Italië, Zweden, Denemarken, Turkije, Marokko en België meegedaan. ‘Hoewel deze landen de homeopathie een warm hart toedragen, zijn zij niet zo vergevorderd als Suriname’, laat Cullimore optekenen. Er is al aangekondigd dat hij wederom zal meedoen aan de volgende competitie van natuurgenezers, georganiseerd door de World Federation of Bushdoctors. Dit wordt over 2 jaren gehouden. In eerste instantie werd eraan gedacht om dit in Guatemala te houden. Maar vanwege de moeilijke situatie waarin het land nu verkeert vanwege de vulkaanuitbarsting, wordt als optie 2 het eiland Hawaii bekeken om het kampioenschap daar te houden.
‘Ik wilde niet groot doen. Ik weet dat we in Suriname heel sterk staan op onze kruiden’, zegt Cullimore, die zich ten doel heeft gesteld om Suriname op de wereldtop te brengen qua natuurgeneeswijze. ‘Dit land geeft ons alles. We moeten dit serieus nemen en het land niet vervuilen’, aldus Cullimore.

Asha Gajadien-Bhagwat