Consude Games: Suriname krijgt het moeilijk bij verschillende sporten

IMG-20181203-WA0035
IMG-20181203-WA0036
IMG-20181203-WA0028
IMG-20181203-WA0029
IMG-20181203-WA0030Suriname heeft het momenteel beslist niet makkelijk op de Consude Games in Arequipa, Peru. De Consude Games zijn de Zuid-Amerikaanse Spelen voor scholieren tussen 14 en 17 jaar. Op het onderdeel tafeltennis verloor Suriname al zijn drie partijen (teamwedstrijden). Er werden twee enkel en één dubbelpartij afgewerkt. Kunsh Moolchandani en Shariq Bipat vertegenwoordigen Suriname op dit onderdeel. Het duo verloor in al zijn drie partijen (Paraguay, Bolivia en Brazilië) met 0-3 . Zodoende werd Suriname op dit onderdeel uitgeschakeld. Op 5 december spelen de tafeltennissers de dubbelpartijen en een dag later sluiten zij het evenement af met de enkelwedstrijden.
Suriname verloor zijn eerste zaalvoetbalwedstrijd met 0-5 van Paraguay na een rustscore van 0-1. Paraguay oefende gedurende de gehele ontmoeting druk naar voren uit en speelde zelfs vaker mee met zijn doelman. Suriname nam een afwachtende houding en loerde op de counter. Deze tactiek leverde in aanvallend opzicht weinig vruchten op, aangezien Suriname niet gevaarlijk werd. Doelman Resham Pachor verrichtte goed keeperswerk en hield Suriname lang in de strijd met prachtige reddingen. Op gegeven moment begon vermoeidheid, evenals zulks bij de meeste Surinaamse selecties het geval is tijdens dit evenement, zijn tol te eisen. De jongens sukkelden met hun ademhaling en enkelen kregen ook een bloedneus. Paraguay brak de wedstrijd in de tweede helft open. Het waren voornamelijk defensieve blunders aan de zijde van Suriname die Paraguay in de gelegenheid stelde om uit te lopen.
Het meisjesvolleybalteam verloor in drie sets tegen Bolivia. De Bolivianen waren over alle linies duidelijk de betere ploeg. Suriname sukkelde vaak in de verdediging met verwerking van de opslag van de tegenstander en bij het blokken. Daarnaast werden er cruciale fouten gemaakt die het nationaal team onnodige punten kostte. Ondanks het niveauverschil bleven de Surinaamse meisjes voor een beter resultaat strijden. De eerste set werd met 25-13 verloren. Set twee werd 25-6 en set drie 25-12.
De jongens -en meisjesbasketbalteams moesten ook in hun tweede ontmoeting het onderspit delven. Dit keer was Brazilië de boosdoener. In tegenstelling tot de openingsdag speelden de jongens een veel sterkere partij maandagmiddag. Geruime tijd bleef het nationaalteam in het kielzog van Brazilië. Met nog drie minuten spelen had Suriname een achterstand van slechts vijf punten. Het ontbrak de jongens in het slot echter aan voldoende stootkracht, waardoor het Zuiderbuurland kon uitlopen naar een eindscore van 62-47.
De meisjes hadden het niet bepaald makkelijk tegen de Braziliaanse meisjes. Het buurland beschikt over een aantal boomlange speelsters, waardoor zij in de bucket makkelijk domineerde. Bij het ingaan van rust hadden de Brazilianen een ruime 38-10 voorsprong. Suriname speelde een iets betere tweede helft, maar kon verder geen vuist maken. Eindscore: 72-26. Een opvallende statistiek bij de jongens was het feit dat zij ruim zestien lay-ups misten.