Donderdag 21 maart 2019

Centrale Markt verbetert watervoorziening voor standhouders2

Centrale Markt verbetert watervoorziening voor standhouders1De standhouders onder de Centrale Markt van Paramaribo mogen nu rekenen op watervoorziening. Afgelopen dinsdag heeft de marktleiding 6 nieuwe watertanks laten plaatsten. Het gaat om 3 tanks met elke een capaciteit van 800 liter en 3 tanks van elk 1000 liter. De watertanks zijn op het dak van de markt geplaatst, om zodoende ook voldoende waterdruk te kunnen genereren.

Marktmeester John Lecton vertelt aan Dagblad Suriname dat deze faciliteit een enorme verbetering wordt voor het waterverbruik onder de markt. Veelal werd water onder de markt gehamsterd en ook nog onhygiënisch opgeslagen. Lecton rekent erop dat het verzekeren van watertoevoer het voorgaande tot het verleden zal doen toebehoren. Er is gewerkt aan het waterleidingnetwerk onder de markt, wat het idee van water hamsteren zal moeten aanvechten.

De SWM heeft gezorgd voor de eerste volle tanks. Die zijn nu ook aangesloten op het waterleidingnetwerk en zullen daarvan afhankelijk blijven. Lecton benadrukt dat er geen regenwater zal worden opgevangen. De financiering van dit project kwam uit de inkomsten van de markt zelf, die via de districtscommissaris worden vrijgegeven.

Kavish Ganesh

Meer Binnenlands Nieuws