Caravan – Inter Milan doelpuntloos

Het werd een eenrichtingswedstrijd tussen Caravan en Inter Milan in poule G van regio Midden in het SVB/Integra Port Services-lidbondentoernooi. Caravan speelde de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander, maar kon geen doelpunt scoren. Acht keer redde de verdediger van Inter Milan vanop de doellijn en één keer stond de doellat in de weg, toen de bal doelman Murwin Huisraad wel passeerde. Caravan mistte koelbloedigheid en dit kan hen duur komen te staan. Inter Milan, die geen enkele wissel pleegde, speelde op counters met Andries Koorndijk als aanspeelpunt. De Livornosportorganisatie (LSO), die deze wedstrijd organiseerde, heeft haar kas flink opgespekt met de grote publieke belangstelling voor deze wedstrijd.
Caravan startte zonder hun ‘killer’ Wendel Dors, die op de bank begon. In het eerste halfuur kreeg de ploeg van trainer Edmund Ramkisoen genoeg kansen om op 1-0 te komen, maar een echt schot op het doel kwam niet. Of waren de schoten te tam, dat het doelman Huisraad weinig problemen gaf. Bij Inter Milan beheerste good old Izaak Paulus, nu ook vele kilo’s zwaarder, als laatste man de achterhoede. Paulus zette een master-optreden neer. Bij Caravan speelden de aanvallende spelers Orveo Abaisa, Jermain MacDonald en Joel Schoon een matige wedstrijd, waardoor het doelpunt dan ook uitbleef. Toen Dors aan het eind van de eerste helft inviel, kon hij de verdediging van Inter ook niet passeren.
Andres Koorndijk gaf in zijn eentje de Caravan-verdediging handenvol werk. In het centrum stond Iwam Mohammed Issa, die met zijn schoten iets probeerde te doen, maar steeds doel mistte. In de tweede helft speelde Caravan minder agressief, waardoor Inter Milan meer in de wedstrijd kwam. Uit een counter scoorden ze een doelpunt via Issa, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. De meningen over deze situatie waren verdeeld. Enkele vonden dat het een achterzet was en daarom nooit voor buitenspel gevlagd kon worden. De beste man bij Caravan was Soeddessing ‘Changa’ Jagdew. Met zijn schoten was hij de gevaarlijkste man. Een keer ramde hij de doellat, de andere keren werden zijn vrije trappen nog net gekeerd door de Inter-goalie.
Door dit gelijkspel zit Inter Milan heel goed op de ranglijst. Samen met SCA hebben ze beide 4 punten. Caravan volgt met 2 punten, Real Kaja heeft er geen. Zaterdag wordt simultaan deze poule afgerond met twee wedstrijden. Te Lelydorp speelt SCA tegen Inter Milan, te Livorno ontvangt Caravan de jongens van Real Kaja.