Woensdag 22 augustus 2018

De 56-jarige bromfietser Hemradj Barran is op zondag 10 juni omstreeks 16.00 uur overleden in het ziekenhuis als gevolg van opgelopen letsels bij een aanrijding. Het slachtoffer was in de vroege ochtend van zondag 10 juni betrokken bij een aanrijding met een pick-up aan de Mariënburgweg ter hoogte van pand no.87. De politie van ressort Mariënburg deed na de melding de plaats aan. Ter plaatse aangekomen, werd de gewonde bromfietser aangetroffen. Hij was niet aanspreekbaar. Het vermoeden bestond dat hij vanwege de slag een armfractuur had opgelopen. Het slachtoffer werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. In de middag van diezelfde dag overleed Hemradj in het ziekenhuis.

Uit het onderzoek blijkt dat de bromfietser bij zijn zoon op feestbezoek was. Na afloop van het feest reed hij in beschonken toestand naar huis. Volgens ooggetuigen reed hij links van de weg, maar hij heeft op een bepaald moment zijn rijhelft verlaten en is hij toen in de baan van de tegenligger gekomen. De pick-upbestuurder week nog uit om een aanrijding te voorkomen. De zijspiegel van het voertuig moet daarbij tegen de bromfiets zijn aangekomen. De bromfietser kwam op het wegdek te vallen en moet volgens de arts door de val een grote hersensbloeding hebben opgelopen.

Het ontzielde lichaam is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden. De pick-upbestuurder is wel in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Ten tijde van de aanrijding verkeerde de autobestuurder niet onder invloed van alcohol. Met het heengaan van dit slachtoffer is de verkeersbarometer landelijk gestegen naar 32.

Saskia Bandhan