Botopasie een klasse te hoog voor Jong Tammenga

Een speler van Real Spartaan wordt achtervolgd door Flora-verdedigers. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1-gelijkspel (foto: Regillio Derby)

Botopasie heeft zich in zijn eerste wedstrijd van het zevende SVB/Integra Marine Port Services- lidbondentoernooi een klasse hoger getoond dan Jong Tammenga, de semi-kampioen van de Kwattasportbond. In een uitverkocht NGVB-stadion boekte Botopasie een sprankelende zege van 5-2. Het werd een goed en sportief gespeelde wedstrijd, waarbij Botopasie de betere en meer technische ploeg was. De wedstrijd kende twee gele kaarten aan de zijde van Tammenga. Ook het publiek toonde zijn sportieve zijde en ging vrolijk de ‘strijd’ op de tribune aan. Echter moesten de supporters van Tammenga het afleggen tegen de vrouwelijke supporters van Botopasie, die al dansend voor de tribune hun jongens op het veld aanvuurden. De ‘man of the game’ was ongetwijfeld de scherpe spits van Botopasie, Dennis Doekoe, die met een hattrick  Tammenga met de neus op de feiten drukte. Tammenga was zonder meer de mindere van Botopasie en kon gedurende de 85 minuten niet het juiste antwoord vinden op het spel van de tegenstander. In minder dan vijf minuten lukte het Tammenga, om door de verdediging van Botopasie te komen en twee doelpunten te scoren.
Vanaf  het  eerste fluitsignaal van scheidsrechter R. Koebeer was Botopasie de dominerende ploeg. Ze beukte direct op  het doel van de tegenstander en in de 7de minuut toonde Doekoe voor wat hij in het spel stond. Met een pracht van een kopbal opende hij de score voor Botopasie, waarna hij in de 15de minuut middels een toegekende strafschop de stand naar 2-0 opvoerde. Tammenga zocht in deze periode koortsachtig naar het juiste antwoord, dat maar steeds uitbleef en de rust met een 0-2-achterstand inging. In de tweede helft probeerde Tammenga met  succes meer vaart in het spel te brengen. Dat werd in de 55ste minuut beloond met de eerste tegentreffer  van  Niven Cairo, die de achterstand verkleinde naar 1-2. Nauwelijks  drie minuten later was het Sergio Draaibas in de 58ste minuut die het Botopasie publiek tot zwijgen liet komen op de tribune, toe hij de gelijkmaker intikte. Maar deze hoop op een overwinning voor Tammenga was van  zeer korte duur, daar de tweede topscorer van Botopasie nog niet in actie was gekomen. Armando Lugard toonde zijn aanhang dat hij nog in het veld was en binnen 11 minuten tijd bracht hij Botopasie terug naar een 4-2-voorsprong, door in de 67ste en 78ste minuut te scoren. In de 86ste minuut maakte Doekoe een einde aan alle illusies van Tammenga door de strijd definitief met 5-2 af te sluiten voor Bootpasie.
Geheel anders verliep het de semi-kampioen van de NGVB, SV Flora, tegen de kampioen van Kwatta, Real Spartaan. Door een  blunder van doelman Safero Rome in de 86ste minuut verloor Flora zijn zwaar bevochte  voorsprong van 1-0. Een voorsprong, die Flora behaalde in een fase toen er met 10 man werd gespeeld. Jurgen Vierklau kreeg de rode kaart wegens trappen naar zijn tegenstander. Door het benutten van een toegekende strafschop door Valentino Wilsterman in de 33ste minuut opende Flora de score. Deze werd goed verdedigd en behouden tot aan de 86ste minuut. De blunder van doelman Rome kostte Flora  in deze slotfase  de overwinning  Een uitloop van Rome uit zijn doel, leidde  tot een overtreding wat aan Real Spartaan een strafschop opleverde. Germain Godeken  maakte geen fout en schoot zuiver in wat de eindstand  bracht naar 1-1.