Bijlessen verzorgen werkt gunstig voor leerlingen

Parlementariër Patricia Etnel van de Nationale Partij Suriname (NPS) is van oordeel dat het verzorgen van bijlessen door leerkrachten, in het algemeen, niet als een slechte ontwikkeling aan te merken is. De indeling van leerlingen per klas is vrij groot, waardoor het voor de leerkracht moeilijk wordt om evenveel aandacht te besteden aan elk kind. “Ik vind dat sommige kinderen hierdoor wel een individuele aanpak nodig hebben, daar de klassen meer dan 30 leerlingen behelzen. Daarom moet het aspect van bijlessen wel aanwezig zijn. Echter is er wel behoefte aan regulering met betrekking tot de tijden en tarieven van de bijlessen”.
Het Ministerie van Sport en Jeugdzaken kan hierop inspelen door de naschoolse begeleiding wederom in het leven te roepen. “Enkele jaren geleden konden de scholieren in de middaguren lessen volgen op de openbare scholen”. Volgens Etnel ligt de verantwoordelijkheid niet alleen bij de leerkrachten, maar ook bij de ouders. Dit is niet altijd mogelijk voor de ouders, doordat zij meerdere banen op na moeten houden, om het hoofd boven water te houden. Het verzorgen van bijlessen via het ministerie is dus juist een uitkomst in zo een geval.
Over de kwaliteiten van de leerkrachten zei de parlementariër het volgende: “Ik vind dat de leerkrachten wel de juiste methoden krijgen, echter moeten zij ook de nodige begeleiding krijgen”. Hiermee wordt bedoeld dat er ook prakrijkbegeleiding aanwezig moet zijn. “Zo moet er een begeleidingstraject (waarop moet men letten/hoe moet men te werk gaan) geïntroduceerd worden. In de Caricom landen is er hiervan wel sprake”. Men moet ook een systeem hanteren waarbij er bijvoorbeeld 20 scholieren in een klas worden geplaatst. Al bij al verdient de onderwijssector in Suriname enorm veel aandacht van de regering.

error: Kopiëren mag niet!