Bewoners Dijkveld tegen afvalverwerkingsplant in de buurt

Ruim 200 handtekeningen verzameld
Bewoners van Dijkveld willen geen afvalverwerkingsplant in hun woonomgeving. Een lokaal bedrijf, dat al in deze buurt opereert, is van plan om een afvalverwerkingsbedrijf op te zetten, waarbij afval van een boorplatform hier verwerkt zal worden. Hoewel op dit moment verschillende studies worden gedaan om te komen tot een advies over het verlenen van een vergunning aan deze onderneming, maken buurtbewoners zich al zorgen. Ze hebben een brief opgesteld en hebben intussen binnen enkele dagen ruim 200 handtekeningen verzameld van buurtbewoners die tegen dit project zijn. Het bezwaarschrift wordt mogelijk vandaag ingediend op het commissariaat Wanica Zuid-Oost.
Volgens de buurtbewoners is Dijkveld een heel dichtbevolkt gebied met veel kinderen en scholen. “In de buurt is er al sprake van verschillende soorten overlast door de grote bedrijven die hier gevestigd zijn, waaronder geluids-, stof-, water- en stankoverlast”, zegt een van de initiatiefnemers van de brief tegenover Dagblad Suriname. “Bewoners lopen al gezondheidsklachten op, waaronder hart- en longklachten en op termijn eventueel kanker etc. Ook is er last van gehoorklachten en verstoorde nachtrust, die kunnen leiden tot slecht functioneren van de mensen. Dit gebied was voor de komst van de bedrijven al bewoond. Bedrijven kregen vergunningen zonder dat er een degelijk buurtonderzoek verricht zou zijn. Ook worden wettelijke voorschriften niet nageleefd door de bedrijven. Tenslotte wordt er een ernstig inbreuk gepleegd op het woon- en leefgenot van de buurtbewoners”, staat aangetekend in de brief.
Aan de dc van Wanica Zuid-Oost willen de buurtbewoners het verzoek doen een weloverwogen besluit te nemen bij het verlenen van de vergunning. Dagblad Suriname maakte contact met het commissariaat, maar het bleek dat de dc met verlof is. De waste management faciliteit, welke het bedrijf wil opzetten, omvat onder andere een verbrandingsoven, een processing area, een wash bay en een waste staging area.
 
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!