Vrijdag 20 april 2018

hhHet Conservatorium Suriname organiseerde op zondag 18 december in de Royal Ballroom van Hotel Torarica een benefietconcert ten behoeve van het Steunfonds van het Conservatorium bestemd voor het afstudeerproject van acht studenten. Het ligt in de bedoeling dat in juli 2017 aan acht studenten het diploma bachelor in music zal worden uitgereikt.
Het zal voor het eerst in de geschiedenis zijn dat het Conservatorium, dat reeds vijf jaren bestaat, afgestudeerden aflevert. De bedoeling van het concert is een aanvang te maken met het vormen van fondsen voor het aantrekken van examinatoren uit het buitenland teneinde de examens samen met de Surinaamse counterparts af te nemen.
Ronald Snijders vergastte met zijn band bestaande uit hemzelf op de dwarsfluit, Jim Westfa (gitaar), Jason Eduards (bas), Walther Muringen (drums), Ivan Ritfeld (keyboard), het publiek op een spetterend concert. Hij bracht o.a. zijn succesnummers kon esi baka, sa-ra-ma-ka en tabla. Dit laatste nummer bracht hij in een duet met gastspeler Shailendra Madari op de tabla. Voor velen was het hoogtepunt van de avond echter de tophit van Nisha Madaran, tu hi mera dil, die door haar in een nieuw jasje werd gebracht. Ronald Snijders had namelijk speciaal voor dit concert een kaseko versie van deze tophit gearrangeerd. Het publiek was laaiend enthousiast hierover, hetgeen tot uiting kwam in een langdurig staande ovatie voor de zangeres en het orkest.
Het Conservatorium Suriname mag terugzien op een zeer geslaagd evenement.

Carlo Jadnanansing