Asociaalrijgedrag ook reden filevorming Coesewijnestraat

De situatie nu aan de Coesewijnestraat (foto: Regilio Derby)
De situatie nu aan de Coesewijnestraat (foto: Regilio Derby)
De contractor Kuldipsingh Infra heeft bij het uitvoeren van haar werkzaamheden aan de Coesewijnestraat, vanaf de Parastraat, een wegversmalling aangebracht. Al geruime tijd wordt er hierover geklaagd op vooral social media. De piek van klachten werd bereikt in de eindjaarsperiode, met de vele voertuigen over de wegen van Suriname. De klachten zijn inmiddels minder geworden, maar een deel bereikt de krant nog steeds. “Je merkt duidelijk dat dit geen slim idee is. De bermen zijn te hoog. Ik kan in een file niet eens uitwijken voor de politie of ambulance, laat staan voor de brandweer”, zegt een lezer van de krant. De logica achter een wegversmalling, terwijl er nog voldoende ruimte open staat, wordt in twijfel getrokken.
Compleet plan
Het blijkt echter dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTC) wel staat achter dit model van de weg. Er zou volgens woordvoerder Raul Swedo achter dit model een compleet plan staan. “De huidige situatie is niet dé situatie. Zolang de werkzaamheden nog verricht worden zal je de toekomstige situatie niet begrijpen. Wij zijn er wel zeker van dat wanneer het werk afgerond is het idee van de mensen er niet meer zal zijn. Die overtuiging hebben wij wel. De constructie vóór de brug gaat gepaard met de werking van de verkeerslichten, die op de hoek van de Coesewijnestraat en de Ephraimzegen komen”, legt Swedo uit.
De huidige filevorming komt volgens Swedo vanwege de werkzaamheden die nog worden uitgevoerd door de contractor. Daarnaast is de huidige situatie op de hoek Coesewijnestraat-Ephraimzegen, dezelfde situatie die zich eerder voordeed op de hoek Coesewijnestraat-Duisburglaan. “De mensen weigeren voorrang te verlenen aan elkaar. Je hebt filevorming vanwege asociaal gedrag. Mensen komen dwars op de weg staan, waardoor niemand kan rijden. Het moment de verkeerslichten zullen werken, zal het iets anders zijn. Dan krijg je een doorlopend systeem”, aldus Swedo.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!