Anderhalf jaar cel voor verdachte die familie en kinderen meenam in drugszaak

De 49-jarige Sherida Alberg en Lloyd Sleeswijk gaan elk voor anderhalf jaar de bak in. Op zondag19 augustus werd Alberg aangehouden op de luchthaven met 2240 gram cocaïne in haar bezit. Openbare aanklager Reshmi Rathipal achtte uitvoer cocaïne tegen Alberg wettig en overtuigend bewezen. Op die bewuste dag meldde de verdachte zich bij de incheckbalie. Zij werd staande gehouden vanwege een routinecontrole. Haar bagage werd gecontroleerd en het bleek dat er twee deodorants in haar koffer waren, die een chemische geur hadden. Volgens Rathipal werd dit getest en het resultaat daarvan was positief. De vrouw viel uiteindelijk door de mand. Zij werd toen als verdachte aangemerkt. Gedurende het onderzoek verklaarde de verdachte dat zij een vaginabol had en ook 20 bolletjes had geslikt. De vrouw droeg dus een vaginabol van 260 gram cocaïne en 20 bolletjes met een totaal gewicht van 880 gram in haar lichaam. Behalve bij deze verdachte werden in de koffers van haar halfzus, haar moeder en haar kinderen eveneens drugs aangetroffen. Ook zij werden aangehouden. In de verschillende ruimbagage werden respectievelijk 715, 339, 496, 332, 880 en 332 gram cocaïne aangetroffen. Bij de aanhouding noemde de verdachte de naam van de verstrekker, dus van Sleeswijk. Zij deed aanwijzingen en ook deze verdachte werd aangehouden. Volgens de verdachte is zij overgegaan tot deze daad, omdat zij schulden had. Zij had gedacht om op deze manier haar probleem op te lossen. Sleeswijk ontkent zijn betrokkenheid steevast.
Onderweg naar de luchthaven had Sleeswijk deze familie gebracht naar een locatie, alwaar de drugs in hun koffers waren geplaatst. Het OM heeft rekening gehouden met de verdachte. Zij is voor het eerst in aanraking gekomen met de justitie. Een straf van een jaar en 6 maanden achtte de vervolging op zijn plaats. Daarnaast eiste zij een boete van SRD 2.000, te vervangen door 2 maanden hechtenis en onttrekking van de drugs uit het verkeer. Ook werd gevraagd om het reisbiljet en de instapkaart verbeurd te willen verklaren.
Advocaat Robby Denz vroeg de rechter om niet mee te gaan met de eis van het OM. De drugs zijn bewerkt in deodorant flessen. De juiste hoeveelheid is niet achterhaald. De grote jongens hebben naar mening van de advocaat de verdachte misbruikt. Zij is letterlijk en figuurlijk aan het systeem overgedragen. Indien de verdachte terugkeert naar Nederland zal zij in nog grotere problemen komen te verkeren met haar familie. Het is een zeer kwalijke zaak; zij moet de familie en haar kinderen tekst en uitleg geven. Hij verzocht de rechter om een dusdanige straf te willen opleggen dat zij heel binnenkort naar huis mag. De magistraat veroordeelde Alberg en Sleeswijk conform de eis van het OM en beviel de gevangenneming van Sleeswijk.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!