Ambassadeur Mac Donald biedt excuses aan

Ambassadeur Mac Donald biedt excuses aan.1Naar aanleiding van de ophef die is ontstaan omtrent een foto die ambassadeur en permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, Henry Leonard Mac Donald, op Facebook plaatste, wenst de diplomaat zijn verontschuldigingen aan te bieden. “Enkele foto’s uit mijn Facebook-collectie inzake diplomatieke handelingen die door tussenkomst van de permanente missie van Suriname bij de Verenigde Naties plaatsvinden, hebben vanaf de publicatie via mijn ‘Facebook wall’ voor enorm veel mediacommotie gezorgd in Suriname en Nederland”, geeft Mac Donald aan in een verklaring.
“Ik wens ten eerste mij publiekelijk te verontschuldigen voor het ongerief dat door de publicatie van mijn foto’s is veroorzaakt. In mijn enthousiasme om vrouwenrechten en alles wat met het promoten van vrouwen en meisjes te maken heeft te bevorderen en wereldkundig te maken, heb ik de realiteit dat zaken soms anders geïnterpreteerd kunnen worden sterk onderschat, waardoor deze kwestie in een verkeerd daglicht terecht is gekomen.”
“Als UNWomen He for She Spokesperson was het voor mij een machtig moment toen ik merkte dat drie toonaangevende en gezaghebbende vrouwen, die in Zuid Amerika geboren zijn, met elkaar op een ontbijtreceptie die door de secretaris-generaal van de VN was georganiseerd, gemoedelijk met elkaar stonden te praten en besloot om dat speciaal moment op de gevoelige plaat vast teleggen. Natuurlijk vond ik het ook prachtig dat de First Lady van mijn land in een luchtig gesprek met de Chef Staff van de VN secretaris-generaal (die ook Argentijnse is) en de Koningin van Nederland verwikkeld was”, schrijft Mac Donald.
Ongevraagd en onbevoegd
De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst heeft zich gedistantieerd van de foto. ‘Koningin Máxima is in New York op de foto gegaan met Ingrid Bouterse-Waldring, de echtgenote van de omstreden Surinaamse president Desi Bouterse. De foto werd gemaakt in het gebouw van de Verenigde Naties. Of koningin Máxima wist met wie ze op de foto ging, is niet bekend’, schreef deze dienst. De Rijksvoorlichtingsdienst haastte zich om te laten weten dat de foto ‘ongevraagd’ werd gemaakt. Wie de fotograaf was die de ongevraagde foto maakte, werd in het midden gelaten. Ook liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat er geen onderhoud had plaatsgevonden met first lady Ingrid Bouterse-Waldring. De perschef van het kabinet van de president, Clifton Limburg, heeft inmiddels aangegeven dat de foto door een onbevoegde is gemaakt. Ook zou de verspreiding ervan door een onbevoegde of in ieder geval op niet afgesproken wijze hebben plaatsgevonden. Of ambassadeur Mac Donald als onbevoegd moet worden gekwalificeerd, moet nog uitgezocht worden. In ieder geval geeft Mac Donald ruiterlijk toe de foto gemaakt en ook gepubliceerd te hebben.

error: Kopiëren mag niet!