Vrijdag 14 december 2018

Airco gerechtsgebouw Wulfinghstraat  begeeft hetHet centrale koelsysteem in het gebouw van de Griffie der Kantongerechten aan de Mgr. Wulfinghstraat is al enkele dagen volledig uitgevallen. De hitte in het gebouw is niet te verdragen en vanwege de toga’s hebben de rechters en advocaten het nog warmer. Donderdag werden de strafzittingen bij rechter Marie Mettendaf met open ramen gehouden. De controle van de politie in de rechtszaal moest toen extra worden verscherpt, vanwege het vluchtgevaar van verdachten via deze grote schuiframen.

Kantonrechter Robert Praag heeft woensdag tijdens de zitting ook een uitzondering gemaakt door advocaten toe te staan om vanwege de temperatuur zonder toga te werken. Enkele advocaten hebben geklaagd over de temperatuur in de zittingszalen. Zij vragen zich vooral af waarom gekozen werd voor een centraal koelsysteem, terwijl dit juist moeilijker is te onderhouden.

Opmerkelijk is dat het gebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat vorig jaar in gebruik is genomen. Het is niet duidelijk wanneer het probleem wordt opgelost.

FR