Zondag 21 oktober 2018

2Afwezigheid burgervader Saramacca bij Agro Beurs geen politiek tintjeDe plotselinge afwezigheid van de burgervader van Saramacca, Laksminarain Doebay, bij de opening van de Agro Beurs, die afgelopen vrijdag door de VHP in Groningen is gehouden, heeft helemaal geen politiek tintje. Dit laat de burgervader weten in gesprek met Dagblad Suriname. “Neen, het heeft niets met politiek te maken. Ik zit in zoveel andere organisaties en moest met spoed halsoverkop naar Paramaribo vertrekken”, aldus Doebay. Volgens de dc had hij een bericht van verhindering laten sturen voor zijn plotselinge afwezigheid.

Geruchten als zou hij door zijn politieke meerdere zijn opgedragen om niet te verschijnen bij de opening van de beurs wordt door Doebay ontkracht. “Wel dat is niet bij mij het geval hoor. Heel eerlijk.” Doebay zegt dat hij degene is die vergunning heeft verleend voor het organiseren van de beurs. Onderweg naar Paramaribo hoorde hij dat de stands van het ministerie van LVV en Defensie zich op het laatste moment hadden teruggetrokken. Wat de reden hiervan is, is ook voor hem een raadsel. “Dat zou de minister van LVV kunnen vertellen.”

De organisatie van de tweedaagse Agro Beurs lag in handen van de Agrarische Raad van de VHP, onder leiding van Prahlad Sewdien. Ondanks de terugtrekking van de stands van LVV en Defensie blikt Sewdien terug op een heel geslaagde en succesvolle beurs. Volgens Sewdien was na de ontruiming van de twee overheidsstands helemaal geen man overboord. Die twee lege plekken waren binnen twee uren ingevuld. Op de koop toe stonden ook nog andere particulieren in de rij. Voor deze personen is er ruimte gecreëerd om hun waar ten toon te stellen.

Asha Gajadien-Bhagwat