Zondag 16 juni 2019

Ashween Achaibersing

Ashween Achaibersing

Wie ondernemerschap wil bedrijven, weet dat er met veel risico’s en onvoorspelbare situaties gedeald moet worden. Zo kunnen startende ondernemers te maken krijgen met issues betreffende de verkoop, marketing, dagelijkse management, teambuilding en nog veel meer. Om die uitdagingen op de juiste manier tot een goed einde te brengen, biedt Action Coach Suriname een coachingprogramma aan. Dit programma gaat van start op 17 oktober 2018 en heeft een duur van 6 maanden. Het betreft een tweewekelijkse sessie van 3 uren. Eén van de gecertificeerde business coaches, Ashween Achaibersing, accentueert in gesprek met Dagblad Suriname dat dit coachingsprogramma een zeer praktische benadering heeft. “De ondernemers gaan gedurende de 12 sessies aan de slag met hun eigen onderneming. Ze krijgen strategieën, tips en vaardigheden die ze ook direct binnen het programma moeten toepassen op hun onderneming. Het betreft dus een hands-on benadering.”

Het coachingsprogramma wordt overigens aangeboden in samenwerking met Assuria NV en de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo. Om de bedrijfsresultaten te verbeteren door middel van begeleiding, steun en aanmoediging door de business coaches, geldt er een maandelijks tarief van SRD 500 of een contante betaling van SRD 2800. De eerste 25 aanmeldingen komen vanwege de sponsoring in aanmerking voor een korting. Deze groep betaalt gedurende 6 maanden SRD 375. Volgens Achaibersing heeft de praktische benadering van dit concept zichzelf al bewezen in Jamaica en Curaçao. “Wereldwijd heeft Action Coach meer dan 1500 coachingskantoren in meer dan 75 landen. Op dit moment zijn er 2 coaches actief in Suriname.”

Bijkans 50 ambitieuze ondernemers kunnen zich aanmelden voor de training. Uit de praktijk is gebleken dat ondernemers überhaupt enorm enthousiast zijn over de principes van Action Coach en hun coachingsprogramma, voert Achaibersing aan. Hij merkt op dat er veel personen zijn in Suriname die willen ondernemen, echter blijft ondernemerschap een grote uitdaging. Alleen zij die wilskracht en drive hebben om aan zichzelf en hun bedrijf te werken, zullen slagen. “Wij zijn ervan overtuigd dat ons coachingsprogramma een succes zal zijn en dat wij samen met de sponsoren een bijdrage zullen leveren aan de ontwikkeling van klein ondernemerschap in Suriname”, aldus Achaibersing.

KSR