Dinsdag 21 mei 2019

Armando W. riskeert een gevangenisstraf van 5 jaar met aftrek. Op 3 april 2018 heeft hij zich schuldig gemaakt aan diefstal door middel van geweldpleging. De verdachte heeft tezamen en in vereniging met twee kompanen een vrouw op die bewuste ochtend overvallen in haar woning. Daarbij maakten de daders haar mobiele telefoon en een vingerring buit. Volgens de aangeefster waren de daders gewapend met een koevoet en een mes. Onder bedreiging van deze wapens werden haar goederen weggenomen.

Behalve dit feit hebben de daders nog geprobeerd in een andere woning in te breken. Op die bewuste dag was de verdachte gekleed in een zwarte broek en een groene lange mouw trui. Een buurvrouw had deze verdachte ook op de vlucht gezien. Bij de politie heeft de aangeefster de verdachte op fotocollage positief herkend. Het tweede feit was niet voltooid, daar de daders werden verstoord door een voorbijrijdend voertuig. De politie had in de nabije omgeving van de verdachte een tas aangetroffen. Volgens de verdachte was hij samen met anderen. Zij hadden het plan beraamd om de vrouw te beroven. Hij zou op de uitkijk staan.

Bij de aanhouding had de politie de buitgemaakte mobiele telefoon aangetroffen op de verdachte. De verdachte beweert dat de telefoon van hem is. Openbare aanklager Nirmala Maikoe achtte beide feiten wettig en overtuigend bewezen. De verdachte was 2 weken voor zijn aanhouding in vrijheid gesteld. Hij is een recidivist en probeert steeds weerloze vrouwen te beroven. De vervolging achtte een straf van 5 jaar met aftrek passend en geboden. Op 7 maart komt de advocaat aan het woord. Armando blijft in arrest.

Saskia Bandhan