3 zilver en 1 brons voor Surinaamse delegatie op Barbados

IMG-20161016-WA0010
IMG-20161016-WA0003
IMG-20161016-WA0004De vijfvoudig Mr. Suriname Soepe Koese heeft op een haar na de hoofdprijs van de Darcy Beckles Invitational Classic bodybuildingwedstrijden op Barbados gemist. ‘Koese eindigde tot grote verbazing van de organisatoren, publiek en IFBB Probodybuilder Fred “:Bigie” Smalls als nummer 2 zaterdagavond. Een groot deel van de aanwezigen had Koese als de winnaar gezien’, meldt delegatieleider van de Surinaamse Bodybuilding & Weightliftingbond (SBWB) in Barbados, Earnie Eenig. Kampioen werd Stevenson Belle uit Barbados, Koese werd semikampioen en Kenny Jacobs uit Antigua behaalde brons. Anthony Nekrui uit Suriname deed ook mee aan dit hoofdevenement.
‘De Surinaamse delegatie bestaande uit Koese, Sergio Holwijn, Nekrui, Militia Galimo, Stefani Tjon A San en Suelle Shepperd oogstte met 3 zilveren medailles, 1 brons en 1 zesde plaats heel goed.’ Er deden 71 atleten uit 9 landen mee aan dit evenement. De deelnemende landen waren Anquilla, Antigua & Barbuda, Barbados, Guadeloupe, Guyana, Grenada, St. Maarten, Trinidad & Tobago en Suriname. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat ons land met zo een grote delegatie meedeed aan regionale wedstrijden. Nekrui en Holwijn deden mee in de Openklasse. Holwijn kwam niet in de finale. Nekrui werd derde en won brons, zilver ging naar Geshaune Clarke uit Anquilla, Shaquille Lavine uit Barbados won goud. Door de derde plaats van Nekrui mocht hij ook meedoen met de grote boys.
Militia Galimo deed mee in de Bikini Fitness klasse tot 1.63 meter en won zilver. Brons ging naar Rosi Fernandes uit St. Maarten en goud naar Shakira Doughlin uit Barbados. Ook Stefani Tjon A San won zilver en wel in de klasse boven 1.63 meter. Brons in deze klasse ging naar Kimberley Ephraim uit Antigua en Lana Richards uit Barbados won goud.
‘Voor onze atleten was het een zeer leerrijke ervaring. Suriname heeft haar visitekaartje achtergelaten en is benaderd door de overkoepelende bodybuildingorganisatie voor samenwerkingen op het gebied van wedstrijden en internationale judgesopleidingen. De opleidingen worden op 17 en 18 december door de IFBB op Aruba verzorgd. Ook landen als Antigua hebben de SBWB benaderd voor deelname van wedstrijden aldaar’, vertelt SBWB-bestuurslid Eenig. De delegatie is intussen terug in Suriname.