1000 dagen ongevalvrij bij Surinaamse Brouwerij

1000 dagen ongeval vrij bij Surinaamse Brouwerij N 1.Surinaamse Brouwerij viert een belangrijke mijlpaal van 1000 ongevalvrije dagen. Dit resultaat bereikt het bedrijf door het hanteren van een ‘zero – tolerance’ beleid voor onveilig gedrag en onveilige werkomstandigheden in combinatie met continue aandacht besteden aan het verhogen van de bewustwording voor veilig werken voor het eigen personeel en alle aannemers die werken op de bedrijfslocaties.
Veiligheid op de eerste plaats!
Het onderwerp safety staat altijd op de eerste plaats. In 2016 heeft het bedrijf diverse safety targets mogen verbreken. Op 16 augustus 2016 is het vorige record verbroken van 664 dagen ongevalvrij. Eerder dat jaar was onder andere de ‘Heineken Life Saving Rules’ geïntroduceerd; een wereldwijd veiligheidsprogramma van Heineken, dat voor de 12 activiteiten met het hoogste risico gedragsregels voorschrijft middels simpele do’s en don’ts. Dit programma heeft gezorgd voor een boost in het verder verhogen van de bewustwording onder het personeel. Onderzoek wijst uit dat de meeste ongelukken gebeuren in het verkeer. In lijn hiermee is een korte film gemaakt over het belang van veiligheid op de weg. In deze film vertolken kinderen van het personeel een rol in de film door de boodschap over ‘veiligheid in het verkeer’ zelf te vertellen aan hun ouders. De boodschap die hierin centraal staat, is ‘it`s all about your family’ en dat een ieder na elke werkdag weer veilig terugkeert naar huis. Een andere belangrijke mijlpaal is behaald op 25 oktober 2016, waarbij het bedrijf kon vieren dat het 2 jaren onafgebroken heeft gewerkt zonder ongeval.
Gecommitteerd tot een veilige werkomgeving
Surinaamse Brouwerij NV is toegewijd om de mentaliteit van het personeel te veranderen van ‘ongelukken kunnen gebeuren’ tot een cultuur van ‘zero tolerance’ voor onveilig gedrag. Dankzij de invoering van diverse veiligheidsprogramma’s en initiatieven, zoals het introduceren van veiligheidskaartsysteem, veiligheidsstructuren, stop audits, veiligheidsinductie video’s, looppaden speciaal voor voetgangers, jaarlijkse vernieuwingsopleiding voor defensief rijgedrag, zijn deze belangrijke mijlpalen bereikt. Surinaamse Brouwerij feliciteert de medewerkers met het behalen van deze bijzondere mijlpaal en vertrouwen in de inspanningen om de focus op veiligheidsbewustzijn voortdurend op de werkplek te blijven volgen en ongevallen op het werk te elimineren.

error: Kopiëren mag niet!