Russell Crowe geeft toe dat hij zich “enigszins ongemakkelijk” voelt bij Gladiator 2

Russell Crowe heeft toegegeven dat hij zich “enigszins ongemakkelijk” voelt bij het idee van een vervolg op Gladiator dat momenteel in productie is. Crowe speelde een beroemde hoofdrol in het historische epos uit 2000 en won een Academy Award voor zijn optreden als de Romeinse generaal Maximus Decimus Meridius.

Nu, zo’n 24 jaar later, legt regisseur Ridley Scott de laatste hand aan een vervolgfilm waarin het personage Lucius centraal staat, de neef van Commodus van Joaquin Phoenix die in de originele film werd gered door Crowe’s Maximus. Aangezien het personage van Crowe aan het einde van Gladiator sterft, zal hij niet verschijnen in de komende Gladiator 2.

Toch had hij enkele gedachten over het vervolg in een recent interview met Kyle Meredith With. “Ik voel me enigszins ongemakkelijk bij het feit dat ze er nog een maken – omdat ik natuurlijk dood ben en geen zeggenschap heb over wat er gebeurt”, gaf Crowe toe.

“Maar een paar van de dingen die ik heb gehoord, denk ik: nee, nee, nee, dat past niet in de morele reis van dat specifieke personage. Maar ik kan niets zeggen, het is niet mijn plek, ik lig 1,80 meter onder water.  Dus we zullen zien hoe dat is.” “Dat doet het op een grappige manier – ik denk terug: de leeftijd die ik was toen ik die film maakte en alle dingen die daarna kwamen, de deuren die die specifieke film voor mij opende,” vervolgde Crowe. “Dit ben ik gewoon, puur eerlijk: er is zeker een vleugje melancholie, een vleugje jaloezie.” 

Vervolgens grapte hij: “Ik herinner me dat ik pezen had.” In Gladiator 2 spelen Paul Mescal de rol van Lucius, naast Denzel Washington, Pedro Pascal en Joseph Quinn.  Connie Nielsen (Lucillia, de moeder van Lucius) en Derek Jacobi (senator Gracchus) zullen hun rollen uit de originele film opnieuw vertolken.

Het vervolg zal momenteel in de bioscoop verschijnen op 22 november 2024. Wat Crowe betreft, hij zal een groot deel van de zomer de wereld rondreizen als onderdeel van zijn ‘Indoor Garden Party’-serie, die in augustus een reeks Amerikaanse shows omvat. Onlangs rondde hij ook de film Neurenberg af, waarin hij de Duitse oorlogsmisdadiger Hermann Göring speelt

error: Kopiëren mag niet!